Ghiveci vopsit negru-fucsia

Eu sufăr de câte ori ajung la raionul cu ghivece. Fie că sunt în depozite, fie că sunt în magazine cu decorațiuni. Ceva mă nemulțumește:

  • sunt dintr-o culoare de nepotrivit cu nimic.
  • sau sunt foarte frumoase (le-ați văzut pe cele din ciment vopsit gri?), dar sunt extrem de scumpe.

Acum câteva zile am primit un fel de arbust mai înăltuț. Într-o casă plină cu ghivecele și ghiveciuțe băgate în șomaj de toamna asta, pentru acest arbust nu s-a găsit nimic.  Ca să-i găsesc pereche arbustului, am vizitat IKEA și La Maison Des Jardins (de lângă Brico Depot Băneasa).

Mi se pusese pata pe  acesta:

Ghiveci Fiberclay Dublin 04

Dar pentru că dimensiunea pe care o doream eu costa cam 80 lei, m-am reorientat către acesta care m-a convins prin preț și posibilitatea unui proiect nou:

SOCKER Ghiveci IKEA Ghiveci galvanizat; protejează împotriva ruginii.

Eram decisă să-l fac negru. Simțeam eu așa că trebuie să am un ghiveci masculin pentru un arbust pe care îl văd feminin. M-am apucat să-l vopsesc negru, dar pe parcurs ceva fucsia mi-a venit în gând. Mi-am adus aminte de workshopul la care am participat ieri (despre care urmează să povestesc curând) și de sloganul Adelei Pârvu: O viață avem? Colorată să fie!

Ok. Din negru tăciune, raze fucsia mi-au trecut prin fața ochilor și m-am pus pe combinație:

Nu știu dacă se observă în poza de mai jos, dar nici măcar nu m-am obosit să scot eticheta. Entuziasmul m-a făcut să mă grăbesc. Voi să nu faceți așa. Și nici să nu încărcați foarte tare pensula, stratul trebuie să fie foarte subțire. Fetelor, e ca la lacul de unghii, cu cât dai mai subțire, cu atât ai șanse să dureze mai mult.

Am terminat cu exteriorul, am făcut pauză de cafea.

După o vreme, m-am întors. L-am făcut roz la interior, așa cum m-am simțit eu azi și l-am lăsat să se liniștească. S-a uscat și l-am invitat în casă.

Este ceva atât de dezorganizat și nefinisat, încât doar mie ar putea să-mi placă ceva atât de imperfect. Detaliul foto de mai sus îmi dă fiori, iar din poza  de jos rozul o ia razna din interior și se potolește spre exterior. Probabil așa se întâmplă și cu emoțiile: clocotesc înăuntru, dar noi vedem doar câteva tușe pe dinafară…

img_0840

M-am dus să-mi culeg arbusta, să-i spunem așa pentru că arată ca un arbust feminin. Secretarul meu blănos a evaluat și mi-a dat binecuvântarea să o dezbrac de celofan și să o pregătesc pentru ceva mai festiv.

img_0841

Și rezultatul final arată cam așa:

img_0851

 

One Reply to “Ghiveci vopsit negru-fucsia”

Leave a Reply