Splendidă casă rastafari chic în Ibiza, Spania

Cunoscută în termeni decadenți, Ibiza este mai degrabă o cutie a Pandorei cu priveliști edenice, zone agroturistice, plaje fine și stânci abrupte, refugii și activități spirituale. Energia și vibrațiile acestei insule atrag într-un microcosmos pestriț hippioți, miliardari, fermieri și turiști germani.

Am fost pe loc sedusă când am descoperit o casă în Ibiza care mixează culori și natură într-o estetică extrem de vibrantă și luminoasă. Mobile din lemn lucrat de timp, cuverturi, textile și covoare etnice, pereți ușor nefinisați, toate acestea creează un refugiu personal plin de viață, dar în același timp intim și relaxat.

Toate încăperile oferă acces direct într-o grădină în care fizionomia câmpului natural nu a fost cu mult alterată. Cu un aspect exterior primitiv, casa adăpostește o atmosferă hippie curată, un rastafari chic. Scaunele africane, covoarele egiptene și agentiniene, amforele, dulapul verde indian și vâslele de canotaj colorate, lămpile în stil marocan și toba rasta personalizează și dau viață locului. Culorile jucăușe nu aveau cum să obosească sau să devină kitch, pentru că finisajul cu microciment neted este paleta neutră care pune în valoare fiecare element al casei și reflectă într-un mod plăcut atmosfera solară a insulei.

Contemplând spațiile, am avut senzația că în ciuda elementelor și accesoriilor decorative tematice din diverse părți ale lumii, inspirația principală pentru această casă a fost de fapt natura. Podelele, mobilele, accesoriile și textilele sunt valoroase pentru că sunt călătorii către un timp al copilăriei umane, către nerprețuite povești etnice și intime identități naționale. Așa arată o casă a cărei atmosferă interioară poate fi reprodusă perfect în orice alt colț al lumii.

Foto Gonzalo Machado | Sursa revistaad.es

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.