3 moduri creative de integrare a stilului botanic floral

Viața apare, se vindecă, se sărbătorește și dispare obligatoriu în prezența florilor și a plantelor. La naștere, într-un salon de recuperare, la o aniversare, pentru a exprima un regret. Întotdeauna flori și plante. Într-un delir frenetic, viața se scurge văzând cu ochii și, adesea, uităm să ne alimentăm cu momente de contemplare care să ne conecteze la ceva mai mare decât noi: natura care injectează viață în orice spațiu.

Poate din dorința de întoarcere la lucruri simple, de bază, naturale, integrarea plantelor și a motivelor botanice în spații interioare a devenit un curent de amploare. Natura în casele urbane este un lux care accentuează estetic și susține sănătatea. Tema botanică se extinde dincolo de a încorpora doar plante și ajunge să includă elemente decorative precum ilustrații și tapet.

Depășind un pic gusturile burgheze clasice, am ales câteva propuneri în materie de influențe botanice interioare la care eu ader în mod activ.

 

1.Ceva vechi, ceva verde

Când renovezi clădiri vechi sau restaurezi obiecte este tentant să cureți absolut tot și să începi de la zero. Dar caracterul și personalitatea spațiului pot fi redate printr-un echilibru fin chic între modernizare și valorificarea șarmului vintage. Să integrezi romantismul unei piese vechi și prospețimea stilului botanic este un mix care spune o poveste complexă despre personalitatea celui care locuiește acolo.

Șarm vintage și plante de la VibekeDesign

Oglindă romantică vintage și vase cu plante și flori proaspete de la Mindford

Colț luminos cu oglindă veche, tablou cu flori albe și vază cu hortensii de la GeorgianaDesign

Orhidee înflorite în porțelanuri chinezești vintage de la Guia de Jardin

Baie vintage cu plante de la Due Home

2.Efecte dramatice și flori

Florile și fondurile întunecate au migrat de pe podiumuri și din casele de modă în interiorul caselor. Pereții spun povești inspirate de picturile vremurilor de aur ale pictorilor olandezi, iar în plan alăturat, plantele proaspete creează un efect tridimensional.

Dormitor cu tapet floral dramatic plin de viață de la Murals Wallpaper

Living modern cu accente botanice de la House and Garden

Taburet a cărui husă conține imprimeuri florale și botanice de la Perfeita Ordem

Interior de baie cu pereți pictați în stil boem botanic de la Luna&Hazel

Perete în stil botanic art deco de la Le Boudoir des Etoffes

3. Plante organizate

Dispunerea plantelor este o adevărată provocare. Plantele micuțe grupează împreună, plantele mai mari se potrivesc foarte bine în spațiile deschise, cele cu frunze atârnătoare pot fi plasate pe un dulap la înălțime. Folosind plante de mai multe dimensiuni poți crea diverse profunzimi în spațiu.

Plante mici grupate și plante atârnătoare de la Lobster and Swan

Ghiveci cu arbust în living luminos de la Lonny

Interior baie dintr-un loft olandez, cu plante verzi grupate de la Airows

Ghivece cu cactuși, suculente și yucca de la Auguste et Claire

Iederă cățărătoare pe un sistem creativ și simplu de la Zunzun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.