Ce am făcut după ce am fost la Școala Flanco #designpesteasteptari – Adela Pârvu

E o contradicție între a lucra în domeniul comunicării, a organiza sute de evenimente și campanii și a simți că pe buletinul tău scrie că vii din țara Timidia, țara celor nevăzuți și rapid înroșibili când sunt observați. Am avut superemoții când am aplicat pentru #școalaflanco, #designpesteașteptări, pe site-ul Adelei Pârvu. Ok, chiar și în acest moment retrăiesc emoțiile. Cine nu a fost sau chiar și cine a fost, știe că nu e ca și cum îl vezi pe Papa și te scoate la tablă.

Îmi amintesc că aproape îmi găsisem scuze de a nu merge ”Sunt obosită, am stat după prietenii mei cărora li s-a defectat mașina în miez de noapte, am făcut drum la gară la 5 dimineața și am căutat un mecanic auto decent etc”. Palavre. Am făcut cum am făcut și am ajuns. Sunt oameni care au venit special de la Iași, nu-i așa Ionela? Sper că au ajuns fotografiile cu ușile lamelare vopsite de mine pe whatsapp la tine.

Am mângâiat toate aparatele de la Flanco încercând să trag de timp, în cele din urmă am ajuns și am aterizat șocată și bâlbâită în brațele foarte calde și primitoare ale Adelei. Băi, ce femeie! Ne-a strâns la piept și în jurul ei ca o cloșcă mămoasă și caldă. Și ce bine a fost!

Întâlnirea a decurs foarte haios și relaxat, participanții foarte veseli și deschiși, Adela foarte firească și tonică. Multă bucurie, mult curaj și sfaturi utile, practice. Așa ca pe blogul ei. La anumite intervale mi se părea că intră în pauze nu publicitare, ci motivaționale: ”Fă-o! Apucă-te de treabă.”, mai ceva ca Nike, Just do it.

img_0937

Am înțeles:

-de ce este important să ai un slogan (conform unui studiu, brandurile cu slogan rezistă mai mult)

-cum să te aliniezi unei motivații, să fii responsabil la nivelul conținutului

-cum să-ți organizezi și să-ți structurezi fiecare articol

– cum să pui titluri!

-cum gestionăm comentariile pe blog.

-cât de important e să ai pagina de contact foarte bine pusă la punct.

-cum îți găsești surse de inspirație

-cum să-ți faci curaj să te promovezi. Aici m-am distrat enorm.

img_0936

Separat și informal, am aflat:

-că se așează mai bine patul, dacă nu arunci plapuma peste perne. De două zile practic ritualul și mi s-a aerisit atmosfera în dormitor.

-despre aplicația TrueCaller (nu reușesc să identific colega de eveniment care a povestit, dacă te regăsești, dă-mi un semn, știu doar că se ocupă cu design haine și a câștigat împreună cu echipa ei la concursul de temă practică). M-am amuzat teribil.

-că participanții la workshop au povești interesante de spus pe care intenționez să le urmăresc cum cresc.

Practic ce am făcut eu după eveniment, datorită energiei transmise de Adela:

-mi-am făcut pagina de prezentare (mare lucru! având în vedere că vin din Timidia)

-am scris 4 articole noi

-am vopsit un ghiveci.

-am lăsat commenturi pe alte bloguri (altădată le lăsam în gând 🙂 )

-am zis mai ușor ”da” lucrurilor și oamenilor. Următorul meu obiectiv e să salut pe nume pe tanti de la Mega.

Cred că drept ar fi să mulțumesc și Flanco România pentru inițiativă. Am senzația că toate întâlnirile au fost un succes, iar participanții au plecat cu lucruri bune, semnificative pentru ei.

#designpesteașteptări #școalaFlanco #AdelaPârvu

6 Replies to “Ce am făcut după ce am fost la Școala Flanco #designpesteasteptari – Adela Pârvu”

 1. Salut Mimi! Îmi place în vizită la tine. Există un film „Sunt timid, dar mă tratez” poate îți faci timp să îl savurezi. Spor în toate!

  1. Ce mă bucur că ai trecut pe aici!
   E cumva în franceză filmul? 😀

 2. Bravo, Mimi! Imi place ca esti harnica si ai pus lucruri in miscare! Ma regasesc 100% in ce spui ..si da, si eu vreau sa dau de colega ce se ocupa de hainute…pacat ca nu avem o lista de nume cu fotografii sa le putem asocia cu participantii la curs.. Mult succes si felicitari!
  Julieta Closca

  1. Ce surpriză frumoasă, Julieta! Îți mulțumesc pentru mesajul foarte tonic! Ce bine că mi-ai scris și ne-am găsit. Abia aștept să-mi povestești despre tine. :-*

   1. Încerc și eu sa pun lucruri în mișcare, deși nu am plecat de acolo convinsa ca o voi face ( dintr-o foarte mare lipsa de timp), dar…au început sa mă bântuie gânduri…îmi țin nopțile nedormite…și offf…organizarea mi se pare cea mai grea…sper sa ne mai auzim…E o plăcere sa găsesc subiecte ce-mi par familiare printre rândurile tale!Maxima inspirație!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.