Superalimentul coreean

Alimentația este ca un cont la bancă, alegerile sănătoase sunt investiții pe termen lung.

Călătoria în Coreea de Sud m-a îmbogățit cu un nou fel de mâncare magic: Kimchi. Nu știu exact cum se pronunță pentru că noi încă arătăm cu degetul ce vrem să mâncăm, dar am aflat că este foarte hrănitor, conține multe vitamine și minerale. Coreeni sunt obsedați de kimchi. Are propietăți anti-cancerigene, anti-inflamatorii, este antioxidant, previne constipația, obezitatea, menține colesterolul în limite normale. Și să nu uit: face obrazul frumos. De ce credeți că sunt coreencele așa frumoase? Pentru că kimchi! Și pentru că operații estetice. Dap. Seul este capitala mondială a operațiilor estetice.

Ce este și cum arată Kimchi?

Kimchi este o mâncare tradițională coreeană care se bazează pe fermentarea vegetalelor. Ai putea spune murături, dar nu sunt murături, ci sunt legume fermentate, deci implică o bacterie, ca în cazul iaurtului de exemplu. Kimchi se traduce legume sărate. Sarea ajută la inhibarea bateriilor negative pe care nu le vrem, ajutând astfel bacteriile bune (acidul lactic) care sunt deja prezente în legume. Fermentarea este un fel de competiție între cele două tipuri de bacterii.

Cele mai importante ingrediente sunt cruciferele (varza este cea mai des întâlnită) cărora li se adaugă usturoi, ghimbir, piper roșu sub formă de pudră, sos de pește, chilli.

Kimchi se servește cu orez gătit la abur și însoțește toate mesele coreenilor. Există peste 200 de tipuri de kimchi. Noi am descoperit aici ridichia murată și ne-a plăcut foarte mult. Magia constă în fermentare, un proces care crește valoarea proprietăților nutriționale ale alimentelor. Atenție, mâncat în exces poate crea probleme gastrice din cauza conținutului ridicat de sare și ardei iute.

Dacă este depozitat corect, cel mai bun kimchi poate fi consumat după cel puțin o lună. Cu cât e mai vechi, cu atât mai bun. Mai ales în cazul în care îl folosești la gătirea fripturilor. Și exact ca francezii, coreeni folosesc anumite tipuri de kimchi pentru anumite feluri de mâncare.

Așa arată o mâncare picantă care conține kimchi, fructe de mare și paste specifice coreene. În celelalte boluri se află sosuri și kimchi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.