Am fost la Cafeneaua cu pisici în Seul și m-aș mai duce

Cat Cafe este o cafenea unde primești cafea și pisici de alintat. Cafea. Pisici. WHAT??? Am fost posedați până am ajuns acolo. Când am ajuns nu am vrut să mai plecăm. ”Încă puțin și gata” a durat cam juma de ceas…

Prima și prima dată dai de pisica din stradă.

Apoi dai 2 ture în zonă până te prinzi că pe aici organizarea nu se întâmplă doar pe orizontală, există blocuri cu etaje întregi de cafenele și restaurante.

Cafeneaua pisicilor este la etajul 4. La ei etajul 4 nu este scris pentru că e ghinion, apare doar F. Dar aici apare pentur că e ca și cum ai avea o cafenea cu pisici negre la numărul 13 la noi în țară. Pisicile înseamnă ghinion la ei . Nu prea găsești pisici ca animale de companie prin casele celor mai în vârstă, părinții își aduc în vizită copiii la cafenea. Generația mai tânără însă are pisici acasă și vine și la cafenea.

Cam așa ești primit când intri prima dată în cafenea. Bineînțeles că te descalți, porți papuci și trebuie să-ți bagi toate lucrurile într-un sac. Te sterilizezi pe mâini și plătești o taxă de intrare care include o băutură la alegere.

Apoi te duci și te lipești de toate pisicile care nu te bagă în seamă. Așa cum fac pisicile normale. Mai puțin pisoiul nostru de acasă care are stofă de câine, face aport și e prietenos fără criterii. Apropos, există și cafenele cu câini, dar am înțeles că acolo clar ești invadat. Și îmi imaginez eu și bălit… Nu prea merge la cafea, zic și eu. Dar o pufoasă prețioasă este perfectă.

Aceasta este pisica de covor, o specie care iubește să fie tăvălită pe suprafețe moi și pufoase.

Primul lucru pe care l-am zis când am intrat în cafenea a fost: ”Orice ar fi, să nu vină egipteana la mine…Brrr!” În capul meu, dacă nu ai blană, nu ești pisică. Pisica egipteană este foarte scumpă în bani, dar arată ca un monstru pentru că nu are blană. Am prins-o aici în toată splendoarea ei de Gollum. Și, da!, ea și siameza au stat călare pe masa noastră. Până la urmă am iubit-o și pe ea. Din priviri, încă nu am puterea să o ating.

Între timp mai trăgeam cu ochiul și la hartă, Seulul nu e doar pisici.

Haide, cum să nu le iubești pe puturoasele ăstea?

Cea mai inteligentă rasă pisicească este bengaleză, la fel de scumpă ca egipteana. Dar ai blana ca bonus. Sunt foarte curioase și plimbărețe, foarte istețe. Cea din imaginea fura meserie. Data viitoare poate face ea cafeaua…

În poza de mai sus apar două pisici, doar că una și-a uitat urechile acasă.

Cum să nu le mănânci lăbuțele?

Dacă pisicile ar putea să vorbească, ele ar tăcea.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.