Acest apartament coreean ne arată cum putem să fim versatili acasă de dragul confortului

Iubesc peisajele naturale și nicicând nu mi-aș fi imaginat să găsesc inspirație în spațiul urban. Coreea este incredibil de creativă și ofertantă. Frigul uscat de februarie m-a făcut să înțeleg confortul și înălțimile urbane. Scriu acest articol de la etajul 18 unde panorama este compusă din zgârie-nori, munți și mult cer. Șed la o măsuță de cafea în poziție de lotus direct pe podea. Podeaua e caldă. Urmează să povestesc mai multe despre acest subiect separat.

Coreenii prețuiesc lumina atât pe timp de zi prin geamuri largi și spațiu aerisit, cât și seara când orașul devine un spațiu feeric. Iubesc Seulul pentru că e îndrăzneț, inovativ și tradițional, elegant, curat și confortabil.

Jos, în centrul Seulului, unitatea de măsură până la cer este zgârie-norul modern. Sus, pe deal, unitatea de măsură a istoriei este hanbokul, casa tradițional coreeană.

Între toate acestea, eu mă întreb cum arată la interior un apartament coreean. Și l-am descoperit pe Jung Wook Han, un designer care a armonizat elementele moderne și tradiționale.

Răsfoind proiectele lui pe Behance, am realizat că toate amenajările interioare celebrează lumina și m-am convins că trebuie să ne inspirăm pentru a crea și a ne bucura de cât mai mult soare în casele noastre. Designul din călătorii este o resursă neprețuită numai bună pentru a ne face casele mai frumoase, mai personale, mai funcționale, mai luminoase.

© Jung Wook Han

Minimalismul coreean pune accent pe: lumină naturală, foarte puțină mobilă, foarte puține culori, utilizarea la maxim a suprafețelor mici, utilizarea elementelor naturale precum lemnul.

Această abordare este perfectă pentru cei care locuiesc în case mai mici întrucât mobila puțină și culori minimale transformă spațiul creând senzația de aerisire.

Paleta de culori este simplă și caldă, cu greu te poți dezlipi de acest loc plăcut și confortabil.

 

© Jung Wook Han

Bucătăria deschisă, albă, permite accesoriilor creative și colorate să accentueze vesel interiorul. Blatul de lemn, o notă tradițională, încălzește încăperea și  îndeamnă la gătit.

Caldă și intimă, un pic modernă, un pic tradițională, un pic neconvențională, această bucătărie este bucătăria unei familii energice și vesele.

© Jung Wook Han

Atmosfera în casă se schimbă dulce când soarele apune. Masa de lemn așteaptă familia să se reunească în jurul ei.

Următoarele trei imagini pot fi sursa unor amenajări foarte istețe. Este vorba de versatilitate. Imaginile prezintă același spațiu, dar reorganizat în scene diferite.

© Jung Wook Han
© Jung Wook Han

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.