Cosmeticele coreene – noua obsesie în materie de frumusețe

Într-o seară am făcut o aroganță și ne-am luat un desert de înghețată la pachet. Evident era foarte urgent să ajungem în cameră, să ne instalăm comod cu lingurițele în mână și să vedem Suits. Repet: urgent.

Fuga-fuga spre hotel. Când am ajuns în lobby ne-am luat cu mâinile de cap. ”Care erau șansele după 2 săptămâni de pustietate?” Eu savurez coincidențele, dar acum eram îngrozită. Zeci de asiatici târau la propriu sacoșe de rafie cu cosmetice. Efectiv măturau podeaua cu plase imense burdușite. Deși Cristi îi găsește inexpresivi, dacă erai atent, ai fi văzut cum arată un chip victorios, cam cum arată Cristi când câștigă Craiova un meci de fotbal.

Dacă prin alte părți mai cedezi un loc în lift sau inviți cu politețe să ți se ia locul la o coadă, aici toată lumea înghiontea cu coatele pe toată lumea și era firesc. Am ascuțit și noi coatele și ne-am înghesuit în lift. Uite un banc: prin ce se aseamănă oltenii cu coreenii? Și ei și noi avem coatele ascuțite. Bătrânicile de pe aici sunt cele mai dinamită.

Și toată agitația de autocare, sacoșe târâte, coate și lifturi blocate pentru …cosmetice.

Așa am aflat că e o întreagă isterie cu cosmeticele coreene.

Coreea este printre cele mai mari piețe de cosmetice din lume. O coreeancă aplică aproximativ 17-18 produse înainte de a ieși din casă. Cel mai utilizat produs este crema BB: fond de ten cu factor de protecție care hidratează și uniformizează. Sunt foarte-foarte șmecheri și cuceresc deja piața americană.

Coreenii inovează constant în materie de cosmetice și creează mereu produse de calitate. Fiind un adevărat fenomen, Seulul a devenit un fel de Milano al cosmeticelor unde asiatici și occidentali vin să-și facă cumpărăturile. En-gros. Asiaticii se cazează în centru, occidentalii au propriul lor cartier undeva pe lângă Samsung Leeum.

Vreau să adaug că nicăieri în viața mea (poate în sudul Vietnamului, dar acolo e meritul cocosului), nu am văzut atâtea femei cu piele frumoasă. Toate coreencele sunt păpuși cu obraz de porțelan. Și da, operațiile estetice fac treabă bună (Seulul e capitala mondială a operațiilor estetice), dar pielea lor e incredibilă. Și părul. Părul strălucește de sănătate. Și sunt slabe. Este țara cu cei mai puțini grași și nu din motive economice. Ci pentru că frumusețea este pașaportul tău pentru succes, pentru un job într-o corporație și o căsnicie bună.

Mi-am luat și eu 2 măști. Soț am, cine știe, poate contul meu se face mai frumos. Tenul, am vrut să zic tenul.

Experiența a fost de nota 10. Obrazul meu s-a îndrăgostit de masca pe bază de lotus și a strălucit mulțumit. Simți cum hidratarea repară în 15 minute tot ce gerul a ”săpat” pe fața ta iarna asta. Un plic conține o mască pe care o scoți și o așezi pe fața ta. Stai 15-20 minute, îndepărtezi masca, dar nu te ștergi. Te bagi la somn și dimineața vei străluci la concurență cu soarele. Pam-pam.

2 Replies to “Cosmeticele coreene – noua obsesie în materie de frumusețe”

  1. Ce cosmetice coreene bio ai recomanda? Multumesc.

  2. Dragă Elena, mulțumesc pentru întrebare. Să fiu sinceră, nu am urmărit eticheta de bio, deci nu am recomandări specifice. Cosmeticele coreene sunt o experiență bună în general. Eu am folosit diverse creme și încă mai folosesc măști. Mă declar mulțumită.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.