3 elemente pentru amenajările interioare de tip Jungle style

Sunt imagini pe care nu le planifici să le reții și să devină criteriu de gust. Până de curând, de exemplu, am asociat prezența multor plante într-un spațiu cu cabinetul de biologie din liceu sau mersul la sifoane unde vedeam atârnând de pe rafturi plante curgătoare peste tot.

A fost nevoie să plecăm departe de casă și să mergem prin junglă ca să mă apropii de plante, de vitalitatea și frumusețea lor. Cele mai recente călătorii m-au apropiat mult de natură și cred că abia acum îi simt forța, necesitatea și valoarea.

Așa mult mi-a plăcut în bungalowul îmbrățișat de vegetația de pe insula thailandeză Koh Chang, încât m-am întors decisă să-mi umplu casa de plante care să-mi aducă aminte de magia pădurilor tropicale, încâlcite, dar estetice, misterioase, dar luminoase.

Există oameni care se întorc cu magneți din călătorie și mai sunt oameni care se întorc transformați cu povești de dragoste pentru natură sau o altă cultură. Este absolut firesc să-ți dorești să recreezi acasă atmosfera și energia pe care le-ai experimentat într-o altă țară, pe un alt continent.

Să decorezi jungle style înseamnă să celebrezi vegetația exotică, vibrația verdelui și natura. Pădurile tropicale se întind pe o suprafață întinsă între Tropicul Racului și Tropicul Capricornului, o suprafață cu multe nuanțe și culturi diferite. Există, deci, o ofertă incredibil de variată de elemente pe care să le incluzi în designul interior ca mobiler, model, țesături sau accesorii tematice junglei.

Sursa foto

 

1.MATERIALE NATURALE

Ratanul, tijele, bambusul, iuta dau cele mai naturale și frumoase scaune, coșuri, covoare sau carpete. Sunt materiale prietenoase cu mediul și sunt o alternativă practică și estetică față de alte mobile și accesorii din lemn masiv sau materiale sintetice. Nu este nevoie să-ți încarci spațiul numai cu accesorii din bambus, un singur element fiind suficient pentru a da o notă tropicală camerei. Atât ratanul, cât și bambusul sunt materiale versatile și foarte rezistente în timp, dacă sunt îngrijire corect.

Sursa foto

Sursa foto

 

2. LUMINA ȘI AERUL

Te gândești la amenajări interioare și te grăbești să reduci totul la mobile, textile și accesorii. Există însă elemente extrem de importante pe care le neglijăm într-o casă: lumina și aerul. O lumină pusă în valoare schimbă cu totul aspectul unei case. O casă aerisită oferă confort fizic și claritate minții, sănătate și energie bună celor care locuiesc.

Sursa foto

Sursa foto

3. PLANTE

Nimic nu evocă mai mult o pădure tropicală decât plantele. Ficus sau anthurium, amarilis sau palmieri, toate luminează spațiul, au un efect puternic și curăță aerul interior. Un alt beneficiu extraordinar este că plantele din casă sunto binecuvântare pentru cei care suferă din cauza pielii uscate sau sunt mai predispuși senzației de gât uscat și tuse seacă. Umiditatea creată în atmosferă ajută mult în lunile cu aer uscat.

SFAT: În dormitor, este recomandat să ai orhidee sau plante suculente pentru că, spre deosebire de alte tipuri, acestea continuă să ofere oxigen și în timpul nopții.

Sursa foto

Sursa foto

Sursa foto

Sursa foto

 

One Reply to “3 elemente pentru amenajările interioare de tip Jungle style”

  1. […] mai simplu mod de a înțelege plantele de interior este să observi că cele mai multe sunt de origine tropicală. Acestea își ating potențialul maxim la căldură, umiditate, spații cu puține mișcări ale […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.