Artistul din Cape Town care a găsit inspirație și intensitate în Regatul plantelor

Krisjan Rossouw este fotograf artistic și locuiește în Cape Town, Africa de Sud. Expoziția sa ”Kingdom” este inspirată de universul grandios al plantelor, de eclecticul albastru al copacilor jacaranda, de trandafirii romantici și de frunzele luxuriante de palmieri. Acestea sunt puse în valoare de siluete atletice îndrăznețe, misterioase, neprelucrate estetic, și de o lumină puternic constrastantă.

Krisjan

Inspirat de mixul de lumini și umbre a lui Caravaggio și de culorile la limita kitschului ale lui Vladimir Tretchikoff, Krisjan face din lumină dimensiunea principală a lucrărilor sale, aceasta fiind cea care leagă într-o poveste aproape metalică fiecare culoare și textură din lucrările sale.

Este absolut fascinant felul în care lucrările sale transmit intensitatea, sălbăticia și frumusețea plantelor și florilor, naturalețea umană, seducția și energia culorilor aproape metalizate. Galbenul și albastrul nu au fost nicicând mai sofisticate, iar plantele nicicând mai senzuale în brațe sau pe umeri umani. Cam așa îmi imaginez eu Africa în esență și un strop de junglă într-o casă. O imagine care evocă senzualitatea naturală a unui continent întreg. O altă lume.


Poveste Krisjan Rossouw via House and Leisure

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.