Apartament boem din Amsterdam cu lucruri din călătorii

Mereu voi avea o slăbiciune pentru călători, neconvenționali și firi creative, deschise la nou, care fac din casa lor un spațiu organic și nu un produs țiplat, gata aranjat. Cred că o casă crește cu tine, cu fiecare etapă a vieții tale, a gusturilor tale, a valorilor și a activităților tale.

Sub radarul meu vizual a intrat un apartament din Amsterdam aflat la parterul unei clădiri istorice, mai exact din anul 1892. Proprietarul are o slăbiciune pentru lucrurile vechi și colecționează accesorii din călătorii în care găsește suflet și personalitate. Dulapul din living este din Indonezia unde a fost folosit pentru a dispune produse spre vânzare într-un magazin. Covoarele sunt din India și Maroc de unde veneau cu o viață în spate. Oglinzile și masca pentru șemineu sunt antichități care împrumută din atmosfera unui palazzo venețian.

Personal, mi-au atras atenția cărțile îmbrăcate uniform în, suspectez eu, hârie de pergament, dându-i dulapului un aer delicat și îngrijit. Am mai remarcat cu plăcere lampionul chinezesc alb, dar asta pentru că am dezvoltat o obsesie pentru lampioanele îmbrăcate în mătase în Hoi An, un mic oraș de negustori de mătase din Vietnam.

Ce mi se mai pare interesant, pe lângă obiectele colecționate din călătorii, este că în acest spațiu vechiturile sunt din diverse perioade ale timpului, pe alocuri ponosite, dar foarte curate. Îmi plac scaunele pentru că, deși au elemente comune, sunt diferite, de câțiva ani am o preocupare pentru scaune diferite la aceeași masă.

Un alt detaliu pe care vreau să-l subliniez la capitolul plante, trebuie să observați orhideea de pe noptieră. Reamintesc cu această ocazie cât de importante sunt plantele în viața noastră, iar în dormitor suculentele și orhideele sunt cele mai indicate pentru că inclusiv noaptea funcționează oferind oxigen.

vtwonen.nl || Photo : Stan Koolen et Styling : Emmy van Dantzig

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.