Cum arată primele cabane lacustre de pe Dunăre. BONUS – poze de interior

Cum ar fi să te trezești dimineața pe o terasă care dă în plină Dunăre? Să te pierzi cu privirea în peisaj, să bei cafeaua pe apă, să te relaxezi pe apă, să dormi pe apă, să mănânci pe apă, să TOTUL pe apă? Și totuși să nu te afli pe vapor, ci într-o cabană dotată cu tot confortul și, cel mai important, cu toată intimitatea posibilă?

Vis.

Nu e vis, se numește primul complex de cabane lacustre din România. Eu l-am descoperit la întoarcere de la Divici unde am petrecut cele mai frumoase zile de vacanță în România. Complexul se află în localitatea Berzasca, s-a deschis de Florii și este deja solicitat cu rezervări. Costul pe noapte este 250 lei. Sunt bucuroasă că am reușit să fac câteva fotografii și, chiar dacă vremea a fost cam întunecată, complexul este fantastic.

CE ÎNSEAMNĂ DE FAPT LOCUINȚĂ LACUSTRĂ?

LACÚSTRU, -Ă, lacustri, -e, adj. Privitor la lacuri1, care trăiește sau care crește în lacuri1. ◊ Locuință (sau așezare etc.) lacustră = locuință (sau așezare etc.) clădită pe stâlpi la suprafața apei unor lacuri1, specifică în epoca preistorică. – Din fr. lacustre, lat. lacustris.

Și chiar așa se întâmplă cu bungalow-urile de aici. Fiecare cabană se află suspendată și toate sunt unite de un pod foarte lung pe care-l poți parcurge chiar și cu bicicleta.

EXISTĂ ALTE LOCUINȚE LACUSTRE ÎN ROMÂNIA SAU ÎN AFARĂ?

În România, probabil, dar sigur nu turistice. În afară nu ai cum să nu fi dat cu ochi de bungalow-urile acoperite cu frunze uscate de palmier aflate în mijlocul unul golf turcoaz. Bora-Bora sau Maldive.

CUM ARATĂ LA INTERIOR CĂSUȚELE LACUSTRE ROMÂNEȘTI

Ușa de acces

Living cu geamuri imense cu acces către terasă

Living

Scara de acces la dormitorul situat la etaj

Dormitor

Bucătărie

Baia

Terasa căbănuței

 

EXTERIOR ȘI ÎMPREJURIMI

Mai multe informații despre etapa de proiectare și construcție a complexului am găsit aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.